Sari la conținut
Home » Cv. Dr.Didi Surcel

Cv. Dr.Didi Surcel

Dr. CS.I. Didi Surce

Absolventa a Facultatii de Medicina Generala Cluj, este medic specialist de laborator clinic din 1973, lucrând în principal în domeniul imunologiei, hematologiei si citologiei.Din 1979 este cercetator stiintific principal în Institutul de Sanatate Publica Cluj, parcurgând toate gradele pâna la CPI.

Din 1993 este medic primar medicina muncii, doctor în stiinte medicale si sef al sectiei de Medicina muncii din Institut. Din 1995 obtine competenta în Homeopatie, iar din 2oo6 practica si Gemoterapia.

Este doctor în ştiinţe medicale, medic primar de medicina muncii, medic specialist imunolog şi hematolog, biochimist, cercetător ştiinţific gradul I în cercetarea clinică şi experimentală, cu competenţe în homeopatie şi gemoterapie

A participat la colaborari internationale – Program PHARE, 1995-1996; Environmental Health Project, 1995-1996; EHP1 Project Zlatna, Baia Mare, Bistrita (1995-1997); Partnership with Thomas Jefferson University (1995-1997).A comunicat si publicat peste 150 de lucrari stiintifice în tara si strainatate.Teza de doctorat vizând mecanismle imunologice în conditiile expunerii la factori nocivi din mediul de munca, atrage atentia asupra a doua elemente majore: omul este în continua comunicare cu mediul înconjurator, fie agesat de factori nocivi, fie adaptat unor conditii noi. Sistemului imun îi revine marele merit de a veghea continuu asupra mentinerii armoniei om – mediu.Daca elementul comun al celor doua specialitati este preventia în asigurarea unei bune adaptari la mediul inconjurator, realizarea lor este total diferita. Medina muncii realizeaza acest lucru prin aplicarea de masuri de preventie riguros gândite, în timp ce sistemul imun, în conditiile comunicarii continue cu un mediu, asigura neconditionat, zi si noapte, homeostazia organismului, printr-o întreaga armata de celule si molecule biologic active, cu sarcini bine definite si cu interventie bine planificata.Ca element al universului, omul a încorporat în adâncul structurii lui tot ce exista în univers. Deci, este firesc ca orice dezechilibru produs în organism sa aiba un remediu în natura. Acesta este domeniu acoperit de medicina alternativa si complementara, din care homeopatia si gemoterapia ocupa pozitii importante. Prin functiile majore ale sistemului imun (comunicarea cu mediul, drenajul, mentinerea homeostaziei organismului, asigurarea evolutiei) cele doua metode terapeutice, homeopatia si gemoterapia, care vizeaza însasi comunicarea informationala la nivel celular, aduc numeroase argumente asupra eficientei lor, în cele mai diverse situatii de alterare a starii de sanatate.